Koju profesionalnu pećnicu odabrati?
U restoranskoj kuhinji, pekari ili poslastičarnici, postojanje profesionalne rerne igra presudnu ulogu kako za uspešnu pripremu jela, tako i za usvajanje profitabilnijeg metoda rada koji povećava kvalitet i dobit.
Konvekciona, konvekciona sa vlagom ili kombinovana pećnica: koju odabrati?
Konvekciona pećnica opremljena je jednim ili više ventilatora i koristi vrući vazduh, koji cirkuliše, za pripremu jela. Zahvaljujući konvekciji, toplota se ravnomerno raspoređuje. Pogodna je za pripremu smrznutih pekarskih proizvoda, kao i jednostavnih jela koja ne zahtevaju posebne klimatske uslove.
Konvekciona pećnica sa dodavanjem vlage ima iste karakteristike kao i konvekciona peć, ali uz mogućnost dodavanja pare. Ove pećnice pogodne su za pekarske proizvode i peciva, čak i sveža, međutim mogu imati određena ograničenja u pripremi nekih vrsta hlebova ili pekarskih proizvoda, kada je potrebno ispuniti komoru za pečenje parom u nekoliko sekundi. Takođe, nisu dizajnirane za proces kuvanja sa maksimalnim procentom vlažnosti, kao što je kuvanje na pari.
Kombinovana pećnica je maksimalan izraz profesionalne pećnice.
Stvorena je da obezbedi sve uslove za svaki način pripreme jela: od kuvanja na pari do roštilja. Profesionalna kombinovana rerna može da pripremi bilo koje jelo i dizajnirana je da izdrži sve uslove.
Intiligente kombinovane Unox pećnice, zahvaljujući naprednim tehnologijama, sposobne su da automatski prepoznaju količinu pečene hrane, karakteristike i klimatske uslove u kojima rade, automatski prilagođavajući podešavanja, da uvek garantuju savršen rezultat u svim uslovima.
Profesionalne pećnice mogu biti manuelne ili digitalne. Manuelna ima klasičnu dugmad, izuzetno je intuitivna i dobra za jednostavnu pripremu jela. Digitalne pećnice imaju napredne funkcije, poput programiranja, prilagođavanja i čuvanja recepata.
Izbor profesionalne pećnice zavisi od individualnih potreba svakog kuvara, koje se razlikuju u zavisnosti od mesta, profesionalne orijentacije i vrste ugostiteljskog objekta, izbora jelovnika i načina pripreme jela i sl.
UNOX proizvodi sve vrste profesionalnih pećnica, kako bi zadovoljio potrebe svakog segmenta ugostiteljskog tržišta:
- Konvekcione pećnice
LINEMICRO i BAKERLUX SHOP.Pro ™ GO - Konvekcijske pećnice sa vlagom
BAKERLUX SHOP.Pro ™ MASTER, TOUCH & LED i LINEMISS BAKERLUX - Kombinovane pećnice
CHEFTOP MIND.Maps ™ BIG, CHEFTOP MIND.Maps ™ COUNTERTOP, CHEFTOP MIND.Maps ™ COMPACT, CHEFLUX, BAKERTOP MIND.Maps ™ BIG, BAKERTOP MIND .Maps ™ COUNTERTOP.